Velká Bíteš

Cukrář

sos jana tiraye 2013 10Kód: 29-54-H/01

  • Tříletý studijní obor
  • Vhodný pro chlapce i dívky
  • Ukončení výučním listem

Základní podmínky pro přijetí: ukončení povinné školní docházky a zdravotní způsobilost uchazeče.

Po ukončení přípravy a po vykonání závěrečné zkoušky absolventi umí:

  • Hodnotit suroviny z kvantitativního i kvalitativního hlediska
  • Zajistit jejich správné uskladnění
  • Připravit suroviny pro zpracování, přepočítat spotřebu dle receptur
  • Připravit cukrářské těsto, náplně, hmoty
  • Ručně tvarovat a zhotovovat cukrářské výrobky
  • Hodnotit jakostní znaky polotovarů a hotových výrobků
  • Vést technologické záznamy, expediční práce
  • Navrhovat netradiční druhy výrobků včetně celé výrobní dokumentace
  • Operativně řídit celý technologický proces, připravovat všechny druhy zmrzlin
  • Dokáže rámcově připravit jednotlivé druhy restauračních moučníků

Smluvní pracoviště pro odborný výcvik

Odborný výcvik je prováděn u podnikatelských subjektů ve Velké Bíteši a okolí:

Ke stažení

pdfPřihláška ke studiu

Kde bude probíhat tvoje výuka

Nejbližší akce školy

Jak často využíváš počítač?

Výsledky

Zřizovatel

  • Velká  Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina
Nahoru