SOŠ Jana Tiraye získala 1. místo v gastronomické soutěži ,,O bramborovou pochoutku Vysočiny‘‘ V pátek 13. října 2017 se v budově Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod konal desátý ročník gastronomické soutěže ,,O bramborovou pochoutku Vysočiny‘‘. Soutěž byla určena žákům středních škol a středních odborných učilišť s gastronomickým zaměřením. Zúčastnilo se jí osm dvoučlenných soutěžních družstev. Družstva soupeřila v následujících disciplínách: Soutěž zručnosti - krájení bramborových hranolků Příprava přílohového bramborového salátu Bramborový guláš o pěti porcích - časový limit byl 60 minut Soutěžící si zvolili ingredience podle vlastního technologického postupu, doporučeny byly sezónní a regionální suroviny. Práci soutěžících hodnotily dvě poroty. Hodnocena byla norma, chuť a vzhled výrobků, kreativita a dodržování hygienických pravidel. Naši školu reprezentovali žáci třetího ročníku oboru vzdělání Kuchař-číšník. Klára Štěpánová připravila bramborový salát s hřiby a jablky. Bramborový guláš s česnekovými výhonky a šupinami z anglické slaniny připravil Jiří Marynč, který se umístil na krásném prvním místě. Hodnoceno bylo i nejlepší soutěžní družstvo, i zde byli naši žáci úspěšní, získali pěkné třetí místo. Oběma našim žákům gratulujeme k umístění a děkujeme za vzornou reprezentaci školy. Bc. Alena Jašová, učitelka odborných předmětů a odborného výcviku