Kuchař-číšník

sos jana tiraye 2013 09Kód: 65-51-H/01

  • Tříletý studijní obor
  • Vhodný pro chlapce i dívky
  • Ukončení výučním listem

 

Základní podmínky pro přijetí: ukončení povinné školní docházky a zdravotní způsobilost uchazeče.

Po ukončení přípravy a po vykonání závěrečné zkoušky absolventi umí:

  • Pracovat se základními znalostmi gastronomických pravidel
  • Sestavit slavnostní menu, jídelní lístky, doporučit pokrmy a nápoje pro různé příležitosti rodinného či firemního charakteru
  • Výrobu teplých i studených pokrmů, pokrmů na objednávku, specialit i moučníků
  • Profesionální zručnost při obsluze hostů, atd.
  • Komunikovat v cizích jazycích, pracovat s informacemi a udržovat ústní i písemný kontakt se zákazníky

Uplatnění absolventa:

Absolvent může vykonávat povolání kuchaře - číšníka pro pohostinství. Po nezbytném zapracování se uplatní jako zaměstnanec v různých gastronomických zařízeních nebo jako soukromý podnikatel v pohostinství.

Nejlepší absolventi získávají Osvědčení Hospodářské komory české republiky, které je opravňuje k praxím v daném oboru v zemích EU.

Způsob ukončení a certifikace:

  • Závěrečná zkouška.
  • Výuční list a vysvědčení o závěrečné zkoušce.
  • Europass v anglickém jazyce, který absolventům umožní snadnější profesní realizaci ve zvoleném oboru v ČR i vzemích EU.

Ke stažení

pdfPřihláška ke studiu

 

Zřizovatel

  • Velká  Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina
Nahoru